Slimme thermostaat in trek

Gepost in Duurzaam Wonen

In slechts drie maanden tijd heeft Essent meer dan 10.000 E-thermostaten geleverd. In samenwerking met consumenten heeft Essent het product verder doorontwikkeld. Gebruikers van de E-thermostaat kunnen voortaan het klokprogramma van hun thermostaat niet alleen instellen via internet, maar ook met de app op hun smartphone. Daarnaast krijgen klanten meer inzicht in hun energieverbruik, omdat ze via internet op afstand het temperatuurverloop in huis kunnen zien.

De E-thermostaat is een kamerthermostaat die met een smartphone of tablet-pc op afstand hoger of lager gezet kan worden. Het product maakt onderdeel uit van de productlijn ‘Mijn-E’ die Essent lanceerde. Hiermee levert Essent consumenten slimme energieoplossingen die helpen om inzicht te krijgen in het energieverbruik en daarmee grip op de energierekening.

Op termijn brengt Essent ook producten op de markt, die inzicht geven in het energieverbruik en waarmee apparaten en verlichting op afstand (ook van buiten de woning) kunnen worden bestuurd. Ook worden nieuwe toepassingen ontwikkeld die aansluiten op de introductie van de slimme energiemeter en die gericht zijn op het effectief inzetten van duurzame, maar onvoorspelbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie.

Alle ‘Mijn-E’ producten kunnen via een internettoepassing op afstand geregeld worden en leveren een bijdrage aan meer duurzaamheid én meer wooncomfort.

Nieuwe klanten ontvangen de E-thermostaat gratis en bestaande klanten betalen 119 euro. De E-thermostaat is direct leverbaar.

Bron: www.duurzaamnieuws.nl